Caviadokter-dierenartsen

Caviawijzer helpt je op weg

Caviawijzer is geen instantie, die kwaliteit en kundigheid van cavia-dierenartsen beoordeelt. Ook is Caviawijzer niet verantwoordelijk voor het handelen van de vermelde cavia-dierenartsen op deze website. Als cavia-eigenaar blijf je zelf verantwoordelijk voor de keuze voor een specifieke dierenarts. Wel helpt Caviawijzer je graag op weg.

VIND JOUW DIERENARTS

CAVIADOKTER

Dierenarts dr. Eva Stoffels ziet jaarlijks ruim 1500 cavia’s in haar eigen dierenartspraktijk. Zij behandelt overwegend cavia’s, maar ook konijnen en andere knaagdieren.
Meer lezen over dr. Eva Stoffels? Lees het interview.

Dierenarts dr. Eva Stoffels
Werkzaam bij DAP Marumoto
Hoevenweg 18
7722 PN Dalfsen
Geopend ma t/m vrij: 9:00-12:00u, 13:00-16:00u.
Gesloten t/m 10 mei 2023

DIERENARTS-SPECIALISTEN

De volgende dierenartsen hebben zich nader gespecialiseerd. Dit specialisme kun je in zekere zin vergelijken met een medisch specialist voor mensen. Andere algemene (gezelschap)dierenartsen zijn dan als het ware meer huisarts. Een dierenarts-specialist heeft zich na de studie diergeneeskunde nog verder verdiept (middels gespecialiseerd onderwijs) in bepaalde diergroepen of hele specifieke aandoeningen. Vaak zijn deze specialisten werkzaam in de academische kliniek, actief in het onderzoek en/of het geven van onderwijs.

Dr. Nico Schoemaker
Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Vogels & Bijzondere Dieren
Utrecht
Meer informatie

Dr. Frank Verstappen
Dierenkliniek Hoofdstraat
Hoofdstraat 121-123
3971 KG Driebergen-Rijsenburg
+31(0)343 – 51 20 63

Dr. Yvonne van Zeeland
Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Vogels & Bijzondere Dieren
Utrecht
Meer informatie

CAVIA-DIERENARTSEN

De dierenartsen die hier vermeld staan worden aanbevolen door collega-dierenartsen. Deze democratisch verkregen lijst is het resultaat van een rondvraag onder dierenartsen in Nederland. Aan hen is de vraag gesteld: ‘Welke dierenartsen mogen niet ontbreken op Caviawijzer. Of naar wie zou je doorverwijzen tijdens bijvoorbeeld vakantie of voor specifieke caviakundige en/of meer complexe zaken?’ Helaas is deze lijst niet volledig; niet iedere dierenarts die werd genoemd wil vermeld worden op Caviawijzer. Deze praktijken/dierenartsen werden genoemd en willen vermeld worden:

Dierenarts Mardou van Leuven
Lees meer over Mardou van Leuven
Dierenkliniek Veenendaal
Castor 3
3902 SC Veenendaal
+31(0)318 – 51 91 67

Dierenarts Sara de Jong
Joyce Hofman Dierenklinieken
Middenweg 205
1098 AN Amsterdam
+31(0)20 – 694 75 78

Dierenarts Stijn Peters
Dierenziekenhuis Eindhoven
Marconilaan 26
5621 AA Eindhoven
+31(0)40 – 304 00 54

Dierenarts Ian van Alphen
Dierenziekenhuis Eindhoven
Marconilaan 26
5621 AA Eindhoven
+31(0)40 – 304 00 54

Dierenarts Christel Baltus-Sars
Plusdierenkliniek Saendelft
Kaaikhof 32
1567 JP Assendelft
+31(0)88 – 343 73 43

Dierenarts Sjoerd van der Wardt
Dierenkliniek de Wetering
Weteringschans 141
1017 SE Amsterdam
+31(0)20 – 622 18 84

Dierenarts Priscilla de Vries
Sterkliniek Naarden-Bussum
Brinklaan 148
1404 GW Bussum
+31(0)35 – 692 20 13

Ben je een dierenarts en mis je een collega? Laat het ons weten op redactie@caviawijzer.nl.

OVERIGE DIERENARTSEN - DE CAVIADOKTER-LIJST

Zoek jij een gezelschapsdierenarts bij jou in de buurt met interesse voor het behandelen cavia’s? De hieronder vermelde dierenartsen hebben de tweedaagse nascholing van Caviadokter gevolgd. De vermelding op deze website is een service, verleend aan de Caviadokter Facebookgroep. Let wel: Deelname aan deze tweedaagse nascholing is het enige criterium van deze vermelding.

Klik op jouw provincie voor een dierenarts in de buurt:

DISCLAIMER
Ervaring van de vermelde dierenartsen met cavia’s loopt nu eenmaal uiteen en het volgen van een tweedaagse cursus biedt in principe geen garantie voor de beste behandeling van jouw cavia. Caviawijzer verbindt op geen enkele wijze caviakundigheid aan deze vermelding.

OVERIGE DIERENARTSEN - Aanbevolen door cavia-eigenaren

Op deze lijsten vermelden wij de door eigenaren meest aanbevolen dierenartsen in Nederland en België. Op deze dierenartsen hebben de meeste mensen gestemd en hebben wij positieve ervaringen van eigenaren kunnen verifiëren. Deze lijsten zijn niet af, maar dynamisch en worden geactualiseerd op basis van echte ervaringen en resultaten van onze polls. Je kunt stemmen op jouw dierenarts op deze website en Facebook (Caviawijzer Polls).

Dierenartsen die worden aanbevolen in Nederland.

Dierenartsen die worden aanbevolen in België.

Inhoud van deze website is onderheven aan veranderingen, tevens beschermd met auteursrechten. Deel de link, niet de schermafbeelding!