Caviadokter-dierenartsen

Caviawijzer helpt je op weg

Caviawijzer is geen instantie, die kwaliteit en kundigheid van cavia-dierenartsen beoordeelt. Ook is Caviawijzer niet verantwoordelijk voor het handelen van de vermelde cavia-dierenartsen op deze website. Als cavia-eigenaar blijf je zelf verantwoordelijk voor de keuze voor een specifieke dierenarts. Wel helpt Caviawijzer je graag op weg. Vind jouw dierenarts in één van onze lijsten.

CAVIADOKTER

Dierenarts dr. Eva Stoffels (1968-2023) zag jaarlijks ruim 1500 cavia’s in haar eigen dierenartspraktijk. Zij startte ooit met het wijzer van maken van caviabaasjes en ook deelde zij haar inzichten met belangstellende dierenartsen via haar nascholing. Met recht werd zij de caviadokter van de lage landen genoemd.

CAVIADOKTERS light aanbevolen door cavia Maus

Ken je Maus, onze caviawoordvoerder? Hij is druk bezig geweest met zijn onderzoek naar Caviadokters. Eigenlijk meer naar Caviadokters light, want de enige echte Caviadokter is en blijft dr. Eva Stoffels. Hij mist haar enorm maar heeft enkele dierenartsen gevonden die haar werk, kennis en liefde voor de harige alsook de minder harige lievelingen, voortzetten. Maus heeft geluisterd naar eigenaren, naar specifieke werkwijzen en vaardigheden gezocht, karaktereigenschappen onder de loep genomen en ook de beschikbaarheid van de dierenarts meegenomen.  Het is een nieuwe lijst met slechts een paar dierenartsen. Wees er zuinig op.

DIERENARTS-SPECIALISTEN

Een dierenart-specialist heeft zich nader gespecialiseerd en is geregistreerd in het Nederlandse Veterinaire Specialistenregister (NVS). Een dierenarts-specialist heeft na de zesjarige studie diergeneeskunde nog drie tot vier jaar doorgestudeerd. De dierenarts-specialisten op Caviawijzer zijn gespecialiseerd in kleine zoogdieren. 

CAVIA-DIERENARTSEN

Cavia-dierenartsen zijn gezelschapsdierenartsen die zijn aanbevolen door collega-dierenartsen of het zijn praktijken die zich aangemeld hebben als cavia-dierenarts. Deze dierenartsen leveren een tegenprestatie aan Caviawijzer.

Deze lijst is nieuw en open voor nieuwe inschrijvingen. Een belangstellende praktijk of dierenarts kan contact opnemen met Caviawijzer.

DE CAVIADOKTER-LIJST

De dierenartsen op deze lijst hebben de tweedaagse nascholing van Caviadokter dr. Eva Stoffels gevolgd. De vermelding op deze website is een service, verleend aan de Caviadokter Facebookgroep. Deelname aan deze tweedaagse nascholing is het enige criterium van deze vermelding.

DIERENARTSEN AANBEVOLEN DOOR EIGENAREN

Op deze lijsten vermelden wij dierenartsen in Nederland en België die het beste worden beoordeeld voor eigenaren. Op deze dierenartsen hebben de meeste mensen gestemd en hebben wij positieve ervaringen van eigenaren kunnen verifiëren. Deze lijsten zijn niet af, maar dynamisch en worden geactualiseerd op basis van echte ervaringen en resultaten van onze poll.

Inhoud van deze website is onderheven aan veranderingen, tevens beschermd met auteursrechten. Deel de link, niet de schermafbeelding!