Kennisbank

Regelmatig ontvangen wij de vraag welke literatuur een dierenarts nu kan raadplegen voor het behandelen van cavia’s. In deze kennisbank is een eerste aanzet gedaan om relevante naslagwerken voor de praktijk, onlangs verschenen wetenschappelijke literatuur en ingestuurde casuïstiek te bundelen. Ook vinden dierenartsen hier enkele instructievideo’s van een aantal behandelingen. Deze kennisbank is een begin, maar zeker nog geen volledig overzicht. Aanvullingen zijn uiteraard welkom.

Nieuwe literatuur

Er verschijnen met enige regelmaat wetenschappelijke artikelen over cavia porcellus. Dat wat er verschijnt zullen we zoveel mogelijk vermelden op de pagina literatuur. Soms met een bespreking van een dierenarts erbij! Zoek je iets over een specifiek onderwerp? Op onze pagina literatuur op onderwerp vind je artikelen per onderwerp.

Casuïstiek van collega's

Wil je leren van de praktijk; van wat collega’s delen? Of wil je zelf een eigen casus insturen, om onder de aandacht te brengen bij collega’s of om deze te bespreken? Wij publiceren casuïstiek van collega-dierenartsen op deze website en indien gewenst brengen wij een casus ook onder de aandacht van collega-dierenartsen. Goed om te weten is dat alle casussen uitsluitend toegankelijk zijn voor dierenartsen.

Video vasectomie

Dr. Eva Stoffels laat zien hoe vasectomie, als alternatief voor de castratie, kan worden uitgevoerd bij de caviabeer.

Video castratie

Er bestaan verschillende castratiemethoden. Bij Cavia porcellus gaat de voorkeur uit naar de zogenaamde ‘bedekt gesloten’ castratie.

Naslagwerken

Welke boeken bevatten relevante informatie over cavia’s? We hebben een aantal werken die wij aanbevelen.

Inhoud van deze website is onderheven aan veranderingen, tevens beschermd met auteursrechten. Deel de link, niet de schermafbeelding!