Minisymposium Farmacotherapie (Knaagdieren en Konijnen)


Logisch, een cavia of hamster is geen kat of hond…
Toch wordt voor het behandelen van zieke cavia’s regelmatig gebruik gemaakt van medicatie, die oorspronkelijk voor honden, katten en zelfs mensen is ontwikkeld. De manier waarop medicatie door het lichaam wordt benut kan echter aanzienlijk verschillen per diersoort. Een optimaal middel voor een zieke hond hoeft niet hetzelfde optimale effect hebben te bij een zieke cavia.
Zou je als dierenarts graag meer willen weten over de medicatie, waarover je als dierenarts reeds beschikt? Zoals wat is veilig voor knaagdieren en/of konijnen, welke medicatie is het meest optimaal en bij welk ziektebeeld? Maar ook wat je mag voorschrijven als dierenarts binnen de kaders van de huidige wetgeving? Wanneer en onder welke voorwaarden?

Kom dan naar het minisymposium Farmacotherapie – Knaagdieren en Konijnen op zaterdag 8 februari a.s. Dit symposium is gericht op farmacotherapeutische toepassingen in de diergeneeskunde, toegespitst op de fysiologie van knaagdieren en konijnen. Deze bijeenkomst is multidisciplinair van opzet, waarbij verschillende deskundigen uit de diergeneeskunde, dierwetenschappen, farmacologie en microbiologie hun krachten bundelen. Zij delen hun ervaringen met jou als deelnemend dierenarts, met het uiteindelijke doel consensus te bereiken over de meest optimale farmacotherapie voor knaagdieren en konijnen.

Bekijk het programma en de details in de nascholingsagenda of schrijf je in.
PS. Studenten diergeneeskunde zijn ook welkom en mogen deelnemen voor slechts 50 euro all in!

 

Inhoud van deze website is onderheven aan veranderingen, tevens beschermd met auteursrechten. Deel de link, niet de schermafbeelding!