Caviadokter-dierenartsen

Het behandelen van een knaagdier en cavia in het bijzonder is best een kunst en vraagt om een specifieke benadering. Daarnaast kan net als bij mensen een benodigde behandeling per dier verschillen. Overigens kunnen ook behandelmethoden en werkwijzen van dierenartsen onderling verschillen. Het betekent dat er soms meerdere oplossingen zijn en dat een behandeling bij een bepaalde aandoening niet bij elke dierenarts hetzelfde is. Naast de behandelmogelijkheden zal een dierenarts mogelijk ook de omstandigheden van het dier en de mogelijkheden van jouw als eigenaar meenemen in de overweging voor een behandeling, waardoor deze ook kan variëren.

Dierenartsen per categorie (alfabetisch):

CAVIADOKTER
Dierenarts dr. Eva Stoffels ziet jaarlijks ruim 1500 cavia’s in haar eigen dierenartspraktijk. Met veel toewijding heeft zij ruimschoots kennis opgedaan en klinische vaardigheden ontwikkeld, waardoor zij knaagdieren een state of the art-behandeling kan bieden. 

Dr. Eva Stoffels
DAP Marumoto
Hoevenweg 18
7722 PN Dalfsen
+31(0)6 – 12 46 21 36

DIERENARTS-SPECIALISTEN
De volgende dierenartsen hebben zich nader gespecialiseerd. Dit specialisme kun je in zekere zin vergelijken met een medisch specialist voor mensen. Andere algemene (gezelschap)dierenartsen zijn dan als het ware meer huisarts. Een dierenarts-specialist heeft zich na de studie diergeneeskunde nog verder verdiept (middels gespecialiseerd onderwijs) in bepaalde diergroepen of hele specifieke aandoeningen. Vaak zijn deze specialisten werkzaam in de academische kliniek, actief in het onderzoek en/of het geven van onderwijs.

Dr. Nico Schoemaker
Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Vogels & Bijzondere Dieren
Utrecht
Meer informatie

Dr. Yvonne van Zeeland
Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Vogels & Bijzondere Dieren
Utrecht
Meer informatie

KNAAGDIERARTSEN
Van de volgorde dierenartsen is het bij Caviawijzer bekend dat zij zich hebben toegelegd op het behandelen van knaagdieren en hier inmiddels ruimschoots ervaring mee hebben opgedaan en deskundigheid hebben verworven. Deze lijst met deskundigen is voortgekomen uit een rondvraag onder Nederlandse dierenartsen.

Mis je een dierenarts? Ben jij een dierenarts en heb je een wijziging voor jouw vermelding op deze website? Stuur een e-mail naar redactie@caviawijzer.nl.

Naam
Praktijk
Adres
Postcode Plaats
Telefoonnummer

Naam
Praktijk
Adres
Postcode Plaats
Telefoonnummer

OVERIGE DIERENARTSEN
Zoek jij een algemene dierenarts bij jou in de buurt met interesse voor het behandelen cavia’s? Dierenartsen die hieronder vermeld zijn, hebben in het afgelopen jaar de nascholing van Caviadokter gevolgd. De vermelding op deze website is een service, verleent aan de Caviadokter Facebookgroep. Let wel: Deelname aan deze tweedaagse nascholing is het enige criterium van deze vermelding.

Ben jij een dierenarts en heb je een wijziging voor jouw vermelding op deze website? Stuur een e-mail naar wijzig@caviawijzer.nl.

DISCLAIMER
Caviawijzer is geen instantie, die kwaliteit en kundigheid van dierenartsen beoordeelt. Ervaring van de vermelde dierenartsen met cavia’s onder het kopje ‘overige dierenartsen’ loopt nu eenmaal uiteen en het volgen van een tweedaagse cursus biedt in principe geen garantie voor de beste behandeling van jouw cavia. Caviawijzer verbindt op geen enkele wijze caviakundigheid aan deze vermelding. Daarnaast is Caviawijzer niet verantwoordelijk voor het handelen van de dierenartsen vermeld op deze website. Als cavia-eigenaar blijf je zelf verantwoordelijk voor de keuze voor een dierenarts.