Caviadokter-dierenartsen

Het behandelen van een knaagdier en cavia in het bijzonder is best een kunst en vraagt om een specifieke benadering. Daarnaast kan net als bij mensen een benodigde behandeling per dier verschillen. Overigens kunnen ook behandelmethoden en werkwijzen van dierenartsen onderling verschillen. Het betekent dat er soms meerdere oplossingen zijn en dat een behandeling bij een bepaalde aandoening niet bij elke dierenarts hetzelfde is. Naast de behandelmogelijkheden zal een dierenarts mogelijk ook de omstandigheden van het dier en de mogelijkheden van jouw als eigenaar meenemen in de overweging voor een behandeling, waardoor deze ook kan variëren.

Caviawijzer is geen instantie, die kwaliteit en kundigheid van dierenartsen beoordeelt. Ook is Caviawijzer niet verantwoordelijk voor het handelen van de dierenartsen vermeld op deze website. Als cavia-eigenaar blijf je zelf verantwoordelijk voor de keuze voor een dierenarts.

CAVIADOKTER
Dierenarts dr. Eva Stoffels ziet jaarlijks ruim 1500 cavia’s in haar eigen dierenartspraktijk. Zij behandelt overwegend cavia’s, maar ook konijnen en andere knaagdieren.
Meer lezen over dr. Eva Stoffels? Lees het interview.

DALFSEN (Overijssel)
Dierenarts dr. Eva Stoffels
Werkzaam bij DAP Marumoto
LET OP: Uitsluitend geopend van ma t/m vrij 9-12u en 13-16u

DIERENARTS-SPECIALISTEN
De volgende dierenartsen hebben zich nader gespecialiseerd. Dit specialisme kun je in zekere zin vergelijken met een medisch specialist voor mensen. Andere algemene (gezelschap)dierenartsen zijn dan als het ware meer huisarts. Een dierenarts-specialist heeft zich na de studie diergeneeskunde nog verder verdiept (middels gespecialiseerd onderwijs) in bepaalde diergroepen of hele specifieke aandoeningen. Vaak zijn deze specialisten werkzaam in de academische kliniek, actief in het onderzoek en/of het geven van onderwijs.

Dr. Nico Schoemaker
Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Vogels & Bijzondere Dieren
Utrecht
Meer informatie

Dr. Frank Verstappen
Dierenkliniek Hoofdstraat
3971 KG Driebergen-Rijsenburg
+31(0)343 – 51 20 63

Dr. Yvonne van Zeeland
Faculteit Diergeneeskunde, afdeling Vogels & Bijzondere Dieren
Utrecht
Meer informatie

CAVIA-DIERENARTSEN
De vermeldingen in deze categorie en de twee categorieën hierboven zijn democratisch tot stand gekomen. De vermeldingen in alle drie de categorieën, zijn het resultaat van een rondvraag onder dierenartsen in Nederland. Aan hen is de vraag gesteld: ‘Welke dierenartsen mogen niet ontbreken op Caviawijzer? Of naar wie zou je bijvoorbeeld doorverwijzen tijdens vakantie of voor specifieke caviakundige en/of meer complexe zaken?’ Deze praktijken/dierenartsen werden ook genoemd:

Dierenarts Mardou van Leuven
Lees meer over Mardou van Leuven
Dierenkliniek Veenendaal
Castor 3
3902 SC Veenendaal
+31(0)318 – 51 91 67

Dierenarts Sjoerd van der Wardt
Dierenkliniek de Wetering
Weteringschans 141
1017 SE Amsterdam
+31(0)20 – 622 18 84

Dierenarts Sara de Jong
Dierenkliniek Watergraafsmeer
Middenweg 205
1098 AN Amsterdam
+31(0)20 – 694 75 78

Dierenarts Stijn Peeters
Dierenarts Ian van Alphen
Dierenziekenhuis Eindhoven
Marconilaan 26
5621 AA Eindhoven
+31(0)40 – 304 00 54

Dierenkliniek Wilhelminapark
Johan Willem Frisostraat 1
3583 JR Utrecht
+31(0)30 – 210 90 00

Dierenarts Din van Nieuwenhuijzen
Anicura IJmond
Cederstraat 54
1971 KD IJmuiden
+31(0)255 – 51 12 36

Dierenarts Christel Baltus-Sars
Plusdierenkliniek Saendelft
Kaaikhof 32
1567 JP Assendelft
+31(0)88 – 343 73 43

Dierenarts Fred van der Kolk
Sterkliniek Naarden-Bussum
Brinklaan 148
1404 GW Bussum
+31(0)35 – 692 20 13

Ben je een dierenarts en mis je een collega? Laat het ons weten op redactie@caviawijzer.nl.

OVERIGE DIERENARTSEN – DE CAVIADOKTER-LIJST
Zoek jij een algemene dierenarts bij jou in de buurt met interesse voor het behandelen cavia’s? De hieronder vermelde dierenartsen hebben de tweedaagse nascholing van Caviadokter gevolgd. De vermelding op deze website is een service, verleend aan de Caviadokter Facebookgroep. Let wel: Deelname aan deze tweedaagse nascholing is het enige criterium van deze vermelding.

Ben jij een dierenarts en heb je een wijziging voor jouw vermelding op deze website? Stuur een e-mail naar wijzig@caviawijzer.nl.

DISCLAIMER
Ervaring van de vermelde dierenartsen met cavia’s loopt nu eenmaal uiteen en het volgen van een tweedaagse cursus biedt in principe geen garantie voor de beste behandeling van jouw cavia. Caviawijzer verbindt op geen enkele wijze caviakundigheid aan deze vermelding.